LumiraDx získala schválení britského úřadu MHRA pro test SARS-CoV-2 RNA STAR Complete

LONDÝN, 22. února 2023 /PRNewswire/ – Společnost LumiraDx (Nasdaq: LMDX) dnes oznámila, že její rychlý molekulární test LumiraDx SARS-CoV-2 RNA STAR Complete na covid-19 byl úspěšně ověřen společností Coronavirus Test Device Approvals (CTDA) a získal schválení britské agentury Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA).

Test LumiraDx SARS-CoV-2 RNA STAR Complete, který byl vyvinut pomocí patentované technologie qSTAR, se opírá o přímou metodu extrakce a amplifikace nukleových kyselin v jednom kroku na validovaných otevřených přístrojích RT-PCR, přičemž výsledky jsou k dispozici do 20 minut. V klinických studiích prokázal test 95,4% shodu s jiným vysoce citlivým testem RT-PCR.

Obchodní ředitel společnosti LumiraDx David Walton uvádí: „Jsme rádi, že od začátku pandemie můžeme britskému zdravotnictví pomáhat vysoce citlivým antigenovým testem LumiraDx SARS-CoV-2, který se používá na pohotovostních odděleních, zdravotnických klinikách, v lékárnách a pečovatelských domech. Poté, co úřady CDTA a MHRA schválily test LumiraDx SARS-CoV-2 RNA STAR Complete, se těšíme na to, že se servisními partnery budeme spolupracovat na poskytování vysoce výkonného, citlivého a účinného molekulárního testování covidu-19. Díky až desetkrát rychlejšímu zpracování vzorků než u tradičních metod RT-PCR zaznamenáváme širokou poptávku zákazníků po testování na různých místech včetně letišť, hromadných akcí a dalších veřejných míst.”

Během tohoto měsíce získala společnost LumiraDx schválení britského úřadu CTDA a MHRA také pro svůj antigenní test SARS-CoV-2.

O společnosti LumiraDx Fast Lab Solutions

LumiraDx Fast Lab Solutions je specializovaná obchodní jednotka společnosti LumiraDx, která podporuje vysoce komplexní laboratorní testování prostřednictvím své inovativní technologie amplifikace nukleových kyselin qSTAR v dostupném vysoce výkonném formátu, který využívá moderní molekulární laboratorní operace. Využití řešení Fast Lab Solutions umožňuje laboratořím zvýšit efektivitu a zkrátit dobu potřebnou k dosažení výsledku.

O společnosti LumiraDx

LumiraDx (Nasdaq: LMDX) je společnost zabývající se diagnostikou nové generace, která se provádí přímo v místě komunitní péče a mění její podobu. Od svého založení v roce 2014 LumiraDx vyrábí a dodává vlastní inovativní diagnostickou platformu, která podporuje širokou nabídku testů v místě péče na úrovni srovnatelné s diagnostickou laboratoří. Diagnostická testovací řešení společnosti LumiraDx nasazují vlády a přední zdravotnické instituce v laboratořích, zařízeních neodkladné péče, lékařských ordinacích, lékárnách, školách a na pracovištích za účelem screeningu, diagnostiky a monitorování zdravotního stavu i výskytu onemocnění. LumiraDx má na trhu a ve vývoji přes 30 testů z oblasti infekčních chorob, kardiovaskulárních onemocnění, diabetu i poruch srážlivosti krve, kompatibilních s její diagnostickou platformou LumiraDx. Kromě toho nabízí společnost LumiraDx komplexní portfolio rychlých, přesných a nákladově efektivních řešení pro testování onemocnění COVID-19 při použití od laboratoří až po místa potřeby.

Společnost LumiraDx sídlí ve Velké Británii a po celém světě zaměstnává přes 1600 osob.

Další informace o platformě LumiraDx a jejím stejnojmenném výrobci jsou k dispozici na adrese www.lumiradx.com

Kontakt pro média: Colleen McMillen, [email protected], +1 917 344 9360

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1589268/LumiraDx_Logo.jpg

rt

SOURCE LumiraDx